Hosted PBX

Wat is een (Hosted) PBX?

hosted-pbx

Kort gezegd is een PBX is een telefooncentrale die uw inkomend en uitgaand telefoonverkeer regelt.
Tegenwoordig is het niet meer nodig om een dure bedrijfscentrale in huis te hebben, dit kan allemaal afgehandeld worden door een zogenaamde Hosted PBX.

PBX betekent Private Branch Exchange, een privé telefoonnetwerk dat binnen een bedrijf gebruikt wordt. De gebruikers van het PBX-telefoonsysteem delen een aantal buitenlijnen voor het maken van uitgaande telefoongesprekken.

Het grote voordeel hiervan is dat overal waar internet is, U met uw VOIP toestel of softphone verbinding kan maken met de Hosted PBX. U bent dan bereikbaar alsof U op kantoor bent. Dus ook het doorkiezen en uitbellen gaat gewoon alsof U op kantoor bent. Het andere grote voordeel is dat U geen hoge investering heeft in een bedrijfscentrale op locatie met de benodigde onderhoudskosten. Een ander, zeker niet te onderschatten voordeel is dat binnen uw bedrijf onderling telefoneren gratis is. Ook als U bijvoorbeeld thuis bent aangemeld op de Hosted PBX.
Flexwerken krijgt zo een hele nieuwe betekenis. De flexwerker(s) zijn voor U of uw receptioniste/secretaresse gewoon bereikbaar op hun vaste extensie.

Wat kan ik met mijn hosted PBX?
Bellen en gebeld worden. Wij richten uw Hosted PBX en de extensies (gebruikers/toestellen) volledig in. Maken de routes aan die een gesprek moet volgen en zorgen dat U uw werk kunt doen zonder dat U zich druk hoeft te maken hoe of waar iemand bereikbaar is. Zelfs doorschakelen naar mobiel is mogelijk.