Verschil 088 en 085 nummer

De verschillen tussen 088-nummers en 085-nummers

Wanneer u als organisatie een telefoonnummer met een landelijke, professionele uitstraling wilt, denkt u al gauw aan 0800-nummers en 0900-nummers. Toch zijn deze servicenummers niet de enige opties. De laatste maanden is de StECIT twee nieuwe producten online gaan aanbieden: 085-nummers en 088-nummers. Omdat we veel vragen —enerzijds over de verschillen tussen deze bedrijfsnummers onderling en anderzijds tussen de bedrijfsnummers en de traditionele servicenummers— hierover kregen, hebben we besloten in dit artikel helder uit te leggen wat 088- en 085-nummers kunnen en voor wie ze geschikt zijn.

 

Dezelfde extra’s als servicenummers

Laten we beginnen met een geruststellend bericht: met 085- en 088-nummers geniet u dezelfde functionaliteiten waar eigenaren van servicenummers van profiteren. U heeft dus de beschikking over uitgebreide statistieken, u kunt meldteksten instellen, een keuzemenu inrichten en nog veel meer.

Duidelijk tarief voor uw bellers

Voordat we bij de verschillen aankomen, stippen we graag nóg een overeenkomst tussen 085-bedrijfsnummers en 088-nummers aan. Voor beide nummers betaalt de beller nooit meer dan het lokaal tarief. Een duidelijke, aantrekkelijke tariefering neemt drempels weg voor uw bellers.

Per stuk of in grotere aantallen

Maar nu de verschillen, en dat is meteen een heel belangrijk onderscheid: 088-nummers zijn bedoeld voor bedrijven met meerder afdelingen of medewerkers. U bestelt 088-bedrijfsnummers dan ook in een serie van honderd, duizend of zelfs tienduizend tegelijkertijd. Doordat alleen de laatste nummers in de serie wijzigen, heeft u hiermee een prachtige, uniforme serie die zowel voor intern als extern gebruik geschikt is.

Het feit dat 088-nummers in groten getale dienen te worden geregistreerd, betekent niet dat u meteen voor alle nummers in de serie betaalt. U betaalt bij de StECIT slechts het aantal nummers dat u daadwerkelijk heeft aangesloten. Dus gebruikt u maar vierentwintig 088-nummers, dan ontvangt u een factuur voor die vierentwintig nummers. U activeert of de-activeert bedrijfsnummers uit uw serie binnen een dag, wat de 088-nummers interessant maakt voor dynamische bedrijven.

De 085-nummers daarintegen worden per stuk geregistreerd, en u hoeft geen bedrijf te zijn: ook particulieren kunnen een 085-nummer registreren. Heeft u toch twee of meer nummers nodig, dan kan dat met hetzelfde gemak.

085-nummers de volgende dag al actief

Een ander wezenlijk verschil is de snelheid waarmee u de nummers registreert. Voor 088-nummers dient u een registratieproces bij de ACM (voorheen de OPTA) te doorlopen, wat enkele weken kan duren. Bij 085-nummers gaat het stukken sneller omdat de StECIT deze nummers heeft ingekocht. Wij hoeven deze nummers alleen nog maar voor u in te richten. Zo kunt u vaak al de volgende dag op uw nieuwe 085-nummer gebeld worden.